Thursday, November 26, 2009

Kursus Induksi

salam,
hoyeh hoyeh..kwn2 sume..sy dh abes kursus induksi selama 14 ari tu..mcm2 perasaan ade ms ade kat sna..skan pon bdebar gak nk tnggu result dia kuar..maybe bln6 thn dpn bru kuar result..huhu..bdebar wehhhsss..actually..byk ngat kenangan sy dpt ms kursus tu..yg plg best dpt 1 grup yg 1 kepala..huhu..mmg lawak grup sy neh..klu ingt perangai sorg2 rs cam nk tgelak guling2 rs..sy mls nk cite byk..ape kata kte layanzz je gambo2 ms kat sna..hehe..jom..kte enjoy!!!...owwwhhh tidak..camne resulttt???takuttttttttttt...huhu..





my grup members..frm left (berdiri..yana,huda,sue,thecla,chin,mai), (duduk... aishah,haida,safri,tuan tanah..)




~ms wat pengucapan awam~



~belajar guna dslr nga cikgu safri~huhu


~aksi chicken dance~




owwwhhh...mls sudeh nk upload gmbr...intenet cam slow je..huhu..so klu nk tgk byk lg..g je kat facebook sy..jgn malu2 okeh..hehe..

p/s: esk ari raya aidiladha..so slmt ari raya tuk korangsss sume..huhu..sok jgk sy nek fly8 blk kg..hoyeh3..raya ats fly8 nmpknye.. ;(
pe pn slmt mnjalani hari raya yg indah bsama kluarga tsyg..huhu..
k take care..

Edisi Terjah!!!

..................................................
...................................
...........................
...................
..............
........
...
.


Sunday, November 8, 2009

no title.. ;p

salam frenz..

long time no see rite..hehe..actually sejak akhir2 ini diri ini terasa amt mls nk update blog skan..ntah np..mcm xde aura mcm dlu..bkn aura mawi k.. (*__*). bkn sbb tu sj sebenarnya..sbb2 spt sy amatlah sebok menanda kertas exam pljr+wat keje2 ujung thn sbg cikgu..ehek..manyak tugas2 sebenarnye ni..fuhhh..so time so limit to hapdate dis blog yer fren..whatever it is i'm really miss u all..eceh..wlpn x hapdate blog ni tp sy still bkesempatan mlawat2 blog2 korg..juz can't leave my own comment..so jd silence reader jerk diriku ini..hmmm..skan ni dh nk masuk minggu kedua terakhir persekolahan..so 2 minggu dr skan kte sume..( i mean cekgu cekgi n murid2 sekalian..hehe ) akn menemui cuti ujung thn..xlama lg tu yer tuan2 n puan2..tp sy ni xyah la nk koya nk ct blk kg awl..sbb sy plu wat tgasan khas lain ni..adeh..pe pun msti pergi okeh..so start 11nov-25nov sy kna hadiri 'KURSUS INDUKSI'..hmmm..ni penting tau tuk confirm sy nyer jwtn skan..punyalah lama kan nk sah jawatan ni..byk ngat prosedur..huhu..so arap sy bleh lalui kursus ini nga jayanya..mmbawa ilmu yg boleh sy hayati+ aplikasi+ ingt smpi bile2...so lps complete kursus ni ade 1 lg kursus yg sy plu hadiri iaitu kursus BTN..yg ni ntah ble bru kna panggil ni..fuhhh..


then yg paling x hanggitnye sy kna raya aji ats fly8 je..cuz tket fly8 sy blk klate adlh bertarikh 27nov..tepat2 jatuh pd ari raya aji..

so kwn2 itulah pengorbanan utk raya aji sy thn ni..huhu..xpe la..yg penting sy dpt settle kan kursus ni ngan jayanya..amin.. (^_^)so doakan sy yer kwn2..syg korang sume yg bc blog ni..xkira la sp pun..hehe..blog yg ntah pape nih..mmmuahx..


~nah amik gmbr gewdik nih..ekeke..sejibik jerawat ats dahi bermaharajalela..uhuk~

Love dis colour

~source from internet~


huarggghhh..sgt2 suka nga kaler yg ekin mawi ni pakai..cantik kan??..hehe..

Monday, October 12, 2009

Cerita raya 2009


salam..aiseyyy..lmbt n dh basi dh cite sy ni actually.hehe..pe pn kte still lg dlm bln syawal kan?so masih ade lg ksempatan utk sy story rya.but xde pape yg nk d ceritakan kat cni..biarlah gmbr yg mnceritakan segalanya..so enjoy..hehe..
woops b4 tlupa rya thn ni amt best bg sy..ade cket klainan n sy sdg mnanti khadirn org baru dlm family sy...iaitu cucu ptama mak n ayh sy..sy plk akn jd aunty dh pasni..my 1st sister ngah pregnant skan..dh kawen almost 4 years n bru ini thn rezekinya dtg..alhamdulilah..hrp sumenye slmt.amin..so tnpa melengah-lengahkan ms sy hidangkan anda dgn buffet pictas raya sy pd thn 2009..eceh..
...........
.....
....
.......
..
.
~gmbr tn punye belog yg mau glamer d pg rya..ahaks..sgt koya~gmbr d ambil dr raya pertama hingga kelima~

~my family~

~kakak n adik2 sy..~mcm sy bongsu kan...hehe..sume membesar mngalahkan sy..huhu~





itu sj utk jamuan raya kali ini..hingga bjumpa lg d lain siaran..hehe..
peace n love..
mmuah

Saturday, October 10, 2009

Kek coklat salwa

salam,

pe kabar sume..lama sy x update blog ni kan?..hehe..actually ade je kat cni.cuma terasa cam mls je nk update cuz mls nk menaip.klu la laptop ni jenis yg klu sebut ape je terus terkuar dia nye pkataan n xplu guna tgn nk menaip kan sonang..hehe..cpt pakar2 teknologi tlg cipta laptop spt ituh...wakaka..aritu ingt nk cite psl program hari raya sy..tp ntah ttbe mcm xde idea..nnt sy ade idea sy menaip la kat cni..cite rya..byk ngat cite time raya tu..tu yg mls ngat nk mengupdate..tgn mls..hehe..

okeh merujuk kpd tajuk d atas..eceh..mcm surt rasmi lak..wakaka..k la jk d lihat pd tajuk itu amatlah menyedapkan ank2 tekak n isi perut mendengarnya cuz mcm sy nk ltak sebiji kek coklat tuk korang sume mkn..hehe..actually sy nk kongsi resepi je kat cni..sonang je wat kek ni..cuz xplu bakar juz kukus je..almaklumla kat mah sewa sy ni blum lg ade pembakar kek..huhu..skan ni mcm terfikir nk bli je.
dr internet

~sy mau pembakar begini~

sy nk bljr wat cupcakes skan ni..
cupcakes spt gmbr d bwh ni..

dr internet


jeles tgk lily leh wat cupcakes nga jayanye...hehe..yerla nk try bljr mn la tau leh wat bisnes.so sp2 nk order bleh contact sy..woops..terawal promote laks..hehe..bkn nk wat bisnes semata2 tp nk wat utk diri sdiri jgk..nk wat hantaran @ gift kat tetamu ms wedding nt..ahaks.. ;p ntah np sy bkenan sgt nk wat cupcakes ni sejak ujung thn lps ag..ade gak skali sy wat n yg jd juri nye adlh ank2 sepupu sy..tiap kali sy bljr masak pe2 dorg la jd tukang menge'test'...ahaks..bdk2 kan jujur..if xsdp mst ckp xsdp..tp stakat ni sy masih bjaya membuat hati juri2 sy terpaut nga apa yg sy test..ahaks..(ayt bbelit2...)
~ni yg PN NUR AZLILI wat...i jeles..i jeles..(lily ak nk menuntut ilmu dr mu okeh)
maaf mencurik gmbr dr blog mu tnpa permission terlebih dahulu..ehek~
ok2..fullstop skan salin resepi ni klu bminat..hehe..sonang je ni..lg 1.sy namakan kek coklat ni 'kek coklat salwa' krn sy amek resepi ni dr ex-schoolmate sy n 1 of my best fren yg bru je slmt mendirikan rmh tangga dgn kekasih hati bln 8 aritu..hehe..iaitu beliau adlh PN SITI SALWA BINTI YA..gmbrnye d bwh ni..sweet kan..hehe

~Puan salwa n suami~

then resepinya berbunyi begini:

bahan-bahan,

1 buku butter

1 cwn susu segar

3 biji telur

1 1/2 cwn gula

1 cwn koko powder

2 cwn tepung gandum yg already ade baking powder okeh



cara-cara:

1. pukul 1 buku butter bsama 1 1/2 cwn gula

2. pukul hingga sebati k

3. masukkan 3 biji telur ke dlm adunan 1st td..masuk satu persatu k telur tu..jgn terus masuk 3 biji terus.

4. masukkan 1 cwn susu segar n koko powder..kacau hingga sebati

5. last sekali masukkan tepung gandum n then anda masukkan dlm acuan utk d kukus selama lebih kurang 30 minit..hehe



okeh utk topping dia plk:

sedikit susu cair @ susu segar td di panaskan dgn kaedah double boiller n d campurkan dgn coklat masakan(yg bar tu k). ikut suka nk byk ke cket..klu nk topping byk ltk la bhn2 td byk..n then ade org btau sy..if nk topping tu bkilat, sila letakkan sedikit planta@ marjerin biasa..cket je tau..jgn byk..lbeh kurang suku sudu teh jerk..ehek..

n hasilnya adalah...........hehe




~walaupun lupa dia buruk..jgn la d pandang rendah..hehe..krn rupa x penting..ape yg penting hati budi kek tu..ehek..~



ok sekian sj dr sy setakat ni..selamat jmpa lg..hehe..

Monday, September 7, 2009

Tak sabar

salam..
hye frenz..owh..dh hampir setengah bulan dh kte puasa kan..cpt je ms blalu..sy rs mcm smlm je kte bru masuk bln puasa.tp tup tap tup tap sudh nk hampir ke penghujung.so amacam?penuh ke posa thn ni?hehe..so klu sp2 yg tnggal posa tu make sure ganti la psni k.then ape yg penting skan ni prasaan rindu sy pd keluarga tercinta smakin membuak2..rs mcm dh xsbr nk blk braya bsama dorg..emmm..actually time raya la sume family sy bkumpul..sume ade time ni..so klu gaduh+baik+jamuan2..time ni la waktu utk jmpa..mcm sy..sudh dkt hmpir 10bln xjmpa nga abg ipar sy..huhu..sy blk bln6 aritu pn dia xblk sma nga kak long..n then yg plg sy rindu of course mak n ayh tsyg..n then 2 org adik laki sy yg mmg ska mmbuli sy klu pulang ke kg..owwh..sungguh rindu saat2 spt itu...lg 1 minggu sy akn rs sume tu..jumpa family..mkn masakan mak..bgaduh nga hero 2 org tu..hehe..jmpa kakak2 n also sedara2..


~raya thn lps punyer pictas..sj wat nyebok..hehe~

then skan ni sy rs rmh sy mst dh di hiasi nga pelita2..kerjaan adik sy 2 org tu..suka sgt dorg memasang pelita..pastu main mercun..hahaha..mmg nakal dorg ni..tp sy pon ade join sma..woops..hehe..actually juz suka2 bkn main mercun buluh okai..
so..skan ni sy nk luahkan sy sgt rindukan family sy..love them so much..my nyawa+my jantung+my soul...my everythings..huhu..
k la..tuk sume teruskan ibadah kita d bln puasa ni k..jgn ingt nk raya je..(ehek..peringatan tuk diri sdiri)..k la c u again..tata..

Tuesday, September 1, 2009

How to make a Woman happy….

How to make a Woman happy….(copy from internet~)

It’s not difficult to make a woman happy. A man only needs to be:

1. a friend
2. a companion
3. a lover
4. a brother
5. a father
6. a master
7. a chef
8. an electrician
9. a carpenter
10. a plumber
11. a mechanic
12. a decorator
13. a s...tylist
14. a phsiotherapist
15. a gynaecologist
16. a psychologist
17. a pest exterminator
18. a psychiatrist
19. a healer
20. a good listener
21. an organizer
22. a good father
23. very clean
24.. sympathetic
25. athletic
26. warm
27. attentive
28. gallant
29. intelligent
30. funny
31. creative
32. tender
33. strong
34. understanding
35. tolerant
36. prudent
37. ambitious
38. capable
39. courageous
40. determined
41. true
42. dependable
43. passionate
44. compassionate

WITHOUT FORGETTING TO:

45. give her compliments regularly
46. love shopping
47. be honest
48. be very rich
49. not stress her out
50. not look at other girls
51. give her lots of attention, but expect little yourself
52. give her lots of time, especially time for herself
53. give her lots of space, never worrying about where she goes

IT IS VERY IMPORTANT:

54. Never to forge...t:
* birthdays
* anniversaries
* arrangements she makes

HOW TO MAKE A MAN HAPPY

1. One Small Smile

Sumber: Attayaya Belajar

Dhiela says: More things need to make a woman happy doesn’t mean that woman is complicated and fussy. But nature as a woman needs more attention and loves to be loved and pampered. Even most men prefer their woman to be someone who is love to be loved and pampered which definitely will return the same attention and love to them unconditionally. Materialism is not the Qs because sometimes we, women will be satisfied enough just listen and knows that the man that we loves is sharing the love with us and never stop telling us how much they love us …

(*_*)

Monday, August 31, 2009

happy birthday malaysia!

salam...waaah..title kat ats tu sungguh x tahan..hehe..actually nk wish slmt hari jadi a.k.a slmt hari merdeka yg ke 52 thn malaysia..semoga kte sama2 kekalkan kemerdekaan negara kita n realisasikan 1 Malaysia..Merdeka!merdeka!merdeka!...hehe..ringkas je kan..xde idea sgt skan ni..tmbh2 perut ngah knyang dpt mkn durian td..hahaha..i dpt mkn durian pd hari merdeka u all..utk thn ni..ni 1st time dpt mkn durian..haha..sgt kesian..tima kaseh pd org yg bw durian dr jauh tu..hehe.. ;p
woops..terlebih cite bab durian lak..k la tu je sy nk wish benarnya..(refer pd title k)..hehe..so kat bwh ni sy sertakan jg gmbr2 smbutan hari merdeka kat sekolah ms thn lps..yg thn ni sy xsempat amek gmbr..so enjoy..hehe..


~ank2 merdeka~


~my student nga bendera negeri dorang~semangat


~kek merdeka..buat anda terliur d bln posa..hehe~


so itu aje yer post kali ni..nt kte jmpa lg d lain ms..lain tajuk..lain siaran..kehkehkeh..love u all..daaa

Friday, August 21, 2009

Salam ramadhan


salam,
selamat menjalani ibadah puasa kpd semua umat islam.semoga ramadhan kali ni memberi seribu satu keberkatan kpd kita..perbanyakkanlah amalan di bulan yg penuh barakah ini.. amin

selamat datang ramadhan al-mubarak

Award

salam..
ni 1st time sy dpt award selama sy berbelog ni..actually sy dpt award ni dr kwn blog jgk cik nurul iman..(thanks dear)..



n then sy nk hadiahkan award ni kat.....


Sunday, August 9, 2009

new life

salam..
dh lma jgk xnyebok kat cni kan..actually byk yg sy lalui spjg mnggu lps..mcm2 ade..dr kisah soal hati smpi la ke h1n1..oops h1n1 tu juz selingan..ntah np sy rs lega sgt2 ble dpt 1 pnggilan dr sorg gurl yg bg pjelasan kat sy..huhu..sgt2 peribadi tuk d stry d cni..apa yg pnting sy dh wat kptsn n xkan undur blk lg..for me life must go on..ok zura..just start your new life with new smile k..haha..my smile always stay the same...sesungguhnya setiap yg blaku ada hikmah d sebaliknya..learn frm mistake k..so now..let's enjoy wif my 'koya' picture...hehe.. ;)



~kekoyaan part 1~


~peace to my new world~



~smile...cuz life is beautiful k~



ok enough...hehe..to all my blog readers wish me luck k..tq..love u all..mmuahs.. ;p

p/s ; hopefully ini adlh yg tbaik bt sy..amin

Wednesday, July 29, 2009

salin kulit

hehe..2day blog sy bersalin kulit baru..bkn sy bersalin ek..belum ms nyer lg..kawin pn tidak lg..hehe..k la hope sy bleh stay nga new layout ni lbeh lma..chayok..berbunga2 layout skan ni..adkh hati sy berbunga2 jgk??oops..hnya mereka n kluarga mereka yg tau..hehe..k fren enjoy reading my blog k..love u all..i will update more after dis..sayang korang!! (*-*)

Thursday, July 23, 2009

kenapa berkahwin??

salam frenz..
actually nothings to say here..i just want to share sumthings which is make me so attract to read more and more..FYI..dis article i've got frm 1 of my friends in facebook..he's tagged me wif dis article..hehe..so i repost here..really love dis..so let's read again n hope we can get some informations from here..


Kenapa berkahwin?

Saban tahun beratus malah mungkin mencecah ribuan rakyat Malaysia berkahwin. Dan sekiranya kita bertanya kepada mereka kenapa mereka berkahwin? Maka beberapa jawapan seperti di bawah akan kedengaran.

1 – Saya berkahwin kerana hendak mendapatkan zuriat.

Allah SWT telah berfirman :
[4.1] Wahai sekalian manusia! Bertakwalah kepada Tuhan kamu yang telah menjadikan kamu (bermula) dari diri yang satu (Adam) dan yang menjadikan daripada (Adam) itu pasangannya (isterinya iaitu Hawa) dan juga yang membiakkan dari keduanya zuriat keturunan, lelaki dan perempuan yang ramai dan bertakwalah kepada Allah yang kamu selalu meminta dengan menyebut-nyebut nama-Nya, serta peliharalah hubungan (silaturahim) kaum kerabat; kerana sesungguhnya Allah sentiasa memerhati (mengawas) kamu. (QS an-Nisaa’)

2 – Saya berkahwin kerana saya memerlukan pertolongan seorang isteri untuk berbuat kebaikan dan melarang membuat kejahatan.

Allah SWT telah berfirman :
[9.71] Dan orang-orang yang beriman, lelaki dan perempuan, setengahnya menjadi penolong bagi setengahnya yang lain; mereka menyuruh berbuat kebaikan dan melarang daripada berbuat kejahatan dan mereka mendirikan sembahyang dan memberi zakat, serta taat kepada Allah dan RasulNya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; sesungguhnya Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana. (QS at-Taubah)

3 – Saya berkahwin kerana perkahwinan membuka pintu rezeki.

Allah SWT telah berfirman :
[24.32] Dan kahwinkanlah orang-orang bujang (lelaki dan perempuan) dari kalangan kamu, dan orang-orang yang soleh dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memberikan kekayaan kepada mereka dari limpah kurnia-Nya kerana Allah Maha Luas (rahmat-Nya dan limpah kurnia-Nya), lagi Maha Mengetahui. (QS an-Nur)

4 – Saya berkahwin kerana saya mahukan bersenang hati, hidup mesra dan berkasih sayang serta belas kasihan.

Allah SWT telah berfirman :
[30.21] Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaannya dan rahmat-Nya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikan-Nya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. (QS ar-Ruum)

5 – Saya berkahwin kerana sunnah Nabi.

Sabda Rasulullah SAW :
Diriwayatkan daripada Anas r.a. katanya : Sesungguhnya beberapa orang sahabat r.a. bertanya kepada isteri-isteri Rasulullah SAW mengenai amalan yang dilakukan oleh baginda secara diam-diam. Maka ada di antara mereka yang memberitahu bahawa dia tidak akan berkahwin. Ada juga yang memberitahu bahawa dia tidak makan daging dan ada pula yang memberitahu bahawa dia tidak pernah tidur di atas hamparan. Mendengar hal itu semua, Rasulullah SAW memuji kepada Allah dan bersabda, “Apa kena dengan kaum itu, mereka berbicara itu dan ini, sesungguhnya aku mendirikan sembahyang dan aku juga tidur, aku berpuasa, berbuka dan aku juga berkahwin. Maka sesiapa yang tidak suka sunnahku, dia bukanlah golonganku iaitu umatku.”

6 – Saya berkahwin kerana saya nak jadi seorang suami dan seorang ayah yang soleh.

7 – Saya berkahwin kerana semua orang berkahwin.

8 – Saya berkahwin kerana saya dah tua. Saya tak nak orang panggil saya bujang terlajak.

9 – Saya berkahwin kerana nafsu saya bergelora.

10 – Saya berkahwin kerana saya rasa sunyi dan perlukan teman.

11 – Saya berkahwin kerana nak menutup malu, kami dah terlanjur.

12 – Saya berkahwin kerana kesian dekat dia. Saya nak bantu dia.

13 – Saya berkahwin kerana ayah dan ibu saya paksa saya berkahwin.

14 – Saya berkahwin kerana ada yang akan menanggung serba-serbi kehendak saya.

Sekiranya saya meneruskan lagi senarai ini pastinya senarai akan bertambah panjang. Dan saya tidak dapat menafikan bahawa setiap perkahwinan tetap mempunyai sebab yang tersendiri. Cuma kalau kita selidiki apa yang Rasulullah SAW katakan bila berbicara tentang perkahwinan, “Dikahwini wanita itu atas empat perkara : harta, keturunan, rupa dan agama. Kahwinilah atas dasar agama nescaya kamu akan mendapat kebajikan.” (Diriwayatkan oleh al-Bukhari (3/242), Muslim (2/1086), Abu Dawud (2047), Nasaie (6/68) dan Ibnu Majah (1858))

Kesimpulan, setiap perkahwinan mempunyai visi dan misi yang tersendiri. Sama ada dari Al-Quran mahu pun dari Hadis Rasulullah SAW, ianya telah menyatukan dua insan yang berbeza untuk hidup dalam satu bumbung dan berinteraksi, berkomunikasi dan berbicara sama ada secara fizikal mahupun secara batin. Visi dan misi ini yang memberikan kekuatan bagi seorang suami dan seorang isteri untuk menghadapi kehidupan di dunia.

Namun ramai yang terlupa kenapa mereka berkahwin? Apa matlamat mereka berkahwin? Ringkasnya sama ada untuk memenuhi tuntutan akal atau nafsu, batin atau zahir, emosi mahupun fizikal ianya adalah demi untuk kebaikan semua pihak.

Lantas kenapa timbul isu-isu seperti di bawah?
1. Suami/isteri saya sudah tidak sehaluan.
2. Suami/isteri saya telah berubah.
3. Suami/isteri sudah tidak serasi
4. Suami/isteri tidak bertanggungjawab.
5. Suami/isteri sudah tidak saling cinta mencintai.
6. Kasih sayang sudah pudar.

Asasnya, ramai yang berkahwin kerana nafsu. Ini merujuk kepada ayat al-Quran dalam surah ali-Imran yang bermaksud : [3.14] Dihiaskan (dan dijadikan indah) kepada manusia: kesukaan kepada benda-benda yang diingini nafsu, iaitu perempuan-perempuan dan anak-pinak; harta benda yang banyak bertimbun-timbun, dari emas dan perak; kuda peliharaan yang bertanda lagi terlatih; dan binatang-binatang ternak serta kebun-kebun tanaman. Semuanya itu ialah kesenangan hidup di dunia. Dan (ingatlah), pada sisi Allah ada tempat kembali yang sebaik-baiknya (iaitu Syurga).

Dan sekiranya kita merujuk kembali hadis Rasulullah SAW bahawa wanita dikahwini kerana empat sebab iaitu rupanya, hartanya, keturunannya dan agamanya, dapat kita simpulan bahawa ianya memenuhi sifat yang ada pada manusia. Kesukaan kepada rupa, harta dan keturunan namun perkara yang paling penting ialah agama kerana dengan agama sahaja kita akan kembali kepada Allah SWT.

Jelas sekarang bahawa semua isu yang timbul di kemudian hari ada berkait rapat dengan matlamat perkahwinan.

Dari Amirul Mukminin, Abi Hafs Umar bin Al Khottob radiallahuanhu, dia berkata, “Saya mendengar Rasulullah SAW bersabda : Sesungguhnya setiap perbuatan itu tergantung niatnya. Dan sesungguhnya setiap orang (akan dibalas) berdasarkan apa yang dia niatkan. Siapa yang hijrahnya kerana (ingin mendapatkan keredhaan) Allah dan Rasul-Nya, maka hijrahnya kepada (keredhaan) Allah dan Rasul-Nya. Dan siapa yang hijrahnya kerana dunia yang dikehendakinya atau kerana wanita yang ingin dinikahinya maka hijrahnya (akan bernilai sebagaimana) yang dia niatkan.” (Hadis riwayat dua imam hadis, Abu Abdullah Muhammad bin Ismail bin Ibrahim bin Al Mughirah bin Bardizbah Al Bukhori dan Abu Al Husain, Muslim bin Al Hajjaj bin Muslim Al Qusyairi An Naishaburi dan kedua kita Shahihnya yang merupakan kitab yang paling shahih yang pernah dikarang)

Suka saya memetik quote paling menarik yang pernah saya baca :

Jangan pernah percaya pada ucapan manis wanita, kerana wanita mempunyai dua mulut yang dapat membuatmu terpikat dan tersepit dalam dusta. Tapi jangan sekali-kali percaya dengan pujuk rayu lelaki, kerana lelaki mempunyai dua kepala yang selalu mencari alasan untuk berdusta.

Jangan pernah percaya dengan perbuatan baik wanita yang selalu ingin menonjolkan tonjolannya, kerana wanita ingin menunjukkan bahawa tangan yang di atas lebih baik dari tangan yang di bawah. Tapi jangan sekali-kali percaya dengan perbuatan baik lelaki yang selalu menonjolkan kelelakiannya, kerana perbuatan baik lelaki ingin menunjukkan bahawa tangan yang di atas lebih baik menjalar dan meraba yang di bawah.

Jangan pernah percaya dengan akal dan fikiran wanita tentang dirimu, kerana wanita selalu merasa sebelum berfikir tentangmu. Tapi jangan sekali-kali percaya dengan perasaan lelaki tentang dirimu, kerana lelaki selalu berfikir bagaimana untuk merasakan indah tubuhmu.

Jangan pernah percaya dengan tangisan wanita di saat meminta maaf, kerana air mata wanita lebih sakti dan ampuh dari air mata buaya. Tapi jangan sekali-kali percaya akan tangisan lelaki, kerana tangisan lelaki akan menambahkan lagi tangisan wanita.

Jangan pernah percaya dengan gaya wanita yang sedang bergaya di depanmu, kerana gaya wanita membuatmu hilang akal dan mampu mengempiskan dompetmu. Tapi jangan sekali-kali percaya dengan gaya lelaki yang mencari muka di depanmu, kerana gaya lelaki mencari muka dengan maksud mencari kesempatan di belakang untuk mencuri hatimu.

Jangan sekali-kali percaya dengan kecantikan wanita, kerana kecantikan wanita adalah kejelekannya yang terbesar yang terpalit oleh gincu. Tapi jangan sekali-kali percaya dengan kegagahan lelaki, kerana kegagahan akan lebih besar peluangnya untuk memcuit segala keburukkan dalam memperoleh kecantikan.

Apakah matlamat perkahwinan anda?

so..frenz..bak kata nabil raja lawak.."lu pikir la sndiri"..huhu..
salam n nite..c ya again..love.. (",)

Tuesday, July 21, 2009

i will be

video

There's nothing I could say to you
Nothing I could ever do to make you see
What you mean to me

All the pain, the tears I cried
Still you never said goodbye and now I know
How far you'd go

[Bridge:]
I know I let you down
But it's not like that now
This time I'll never let you go

[Chorus:]
I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

All my life, I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

[Verse 2:]
I thought that I had everything
I didn't know what life could bring
But now I see, honestly

You're the one thing I got right
The only one I let inside
Now I can breathe, cause you're here with me

[Bridge:]
And if I let you down
I'll turn it all around
Cause I would never let you go

[Chorus:]
I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

All my life, I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

[Ending bridge:]
Cause without you I cant sleep
I'm not gonna ever, ever let you leave
You're all I've got, you're all I want
Yeah

And without you I don't know what I'd do
I can never, ever live a day without you
Here with me, do you see,
You're all I need

[Chorus:]
And I will be, all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

All my life (my life), I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

[Chorus:]
I will be (I'll be), all that you want
And get myself together
Cause you keep me from falling apart

And all my life, you know I'll be with you forever
To get you through the day
And make everything okay

Sunday, July 12, 2009

Kerja la..

salam...
haip pe kbr tuan2 n puan..pakcik makcik..ibu2 n bapak2..n sume yg bca blog sy neh..actually xde menda pon nk update..bz r skan..huhu..skan dpt tugasan sbg guru kls tuk msuk data kat dlm sistem BMM..( x gtu en.hisham??haha..ak dop siap ag neh..)skan neh pon tgh wat jgk..tp pnat dh neh..lyn tenet jap..huhu
pg td ingt nk siapkan trus sume..tp tup tup xde letrik lak..adeh..so xbjln r keje neh..kul5 td bru ade blk..lma gak tputus bekalan frm kul9 a.m gtu la..waduhhh..tambah2 ag sy ni xberapa nk menyihatkan diri..sakit tekak plus dmam..suare pon rock2 dh..sok plop nk p amek adikku, aisyah kat epot KK..dpt cont study kat UMS..bgs2..then lusa tpaksa amek ct cuz nk settlekan dia nyer pdaftaran..hopefully dia slmt smpi cni sok..xreti nek flight ag tuh..huhu..biase la..sy dlu pun gtu gak..ahaks..
mak aihhhhhh..mls nye nk mnaip..nk tdo..huhu..nt sy cite ag klu ade ksempatan + krajinan yer tuan2 n puan2..hehe..

good nite..
. video

sblm tuh..lyn la vids ni..sgt chumeelll...i like..huhu
slmt mlm..

Wednesday, July 8, 2009

PPSMI

Sains, Matematik dalam bahasa Melayu mulai 2012
08/07/2009 2:50pm


PUTRAJAYA 8 Julai - Matapelajaran Sains dan Matematik di sekolah rendah dan kebangsaan akan diajar dalam bahasa Melayu berkuatkuasa pada 2012.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika mengumumkan keputusan Kabinet itu berkata, pengajaran dan pembelajaran kedua-dua matapelajaran itu di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina dan Tamil pula dalam bahasa ibunda masing-masing.

Beliau yang juga Menteri Pelajaran berkata, kerajaan juga memutuskan pengajaran dan pembelajaran Bahasa Inggeris di semua peringkat persekolahan dimantapkan.

Katanya, pelaksanaan bermula secara bertahap iaitu bagi tahun satu, tahun empat, tingkatan satu dan tingkatan empat.

Perubahan dasar itu bagaimanapun tidak melibatkan tingkatan enam dan matrikulasi.

- Utusan

Monday, July 6, 2009

Monday, June 29, 2009

TAG>>>frm cik kheira

waaa..1st time kena tag..sy nk jwb..hehehe..thanx cik nurul..



1. Bekas kekasih saya adalah
org yg pnah jd kekasih sy la...huhu..

2. Saya sedang mendengar
bunyi kipas lam bilik n lagu taylor swift-luv story

3. Mungkin saya patut
pergi tido..esk sekolah..huhu

4. Saya suka
shopping+dgr lagu

5. Sahabat-sahabat baik saya
slalu wat sy tersenyum..n sy slalu gumbira nga mereka..hehe

6. Saya tak paham
ble ade org xphm bhs..

7. Saya kehilangan
bju tdo yg d bli d KBMALL ct bln jun aritu kat hotel tang dynasty,KK kelmarin..ms menginap nga ousmet sy..huhu..bru 2x pkai..uwaaaaaaa..

8. Ramai yang bertanya
"ble nk kawen"...huhu..soklan cepumas bt ms skan..

9. Makna nama saya
ntah la..kna tnye ayh sy dlu

10.Cinta itu adalah
indah tp kadang kala menyakitkan...yup..

11. Di suatu tempat, seseorang sedang
tido dgn lena..itu adlh ousmet sy..hahaha

12. Saya akan cuba
berusaha utk jd kaya...hahaha

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud
forever n ever..

14.Telefon bimbit saya
Sony ericsson

15. Bila saya terjaga dari tidur
tgk henpon la..sume org wat gni..huhu..

16. Saya paling meluat apabila
sy tau org yg baik nga sy sbenarnye bmuka2..huhu

17. Pesta/Parti adalah
utk bgembira scr sederhana..

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah
ntah..xpnah jmpe lg yg comel..hehe

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
sume peringkat..i love 2 b myself..thanx god..

20. Hari ini
sy pemalas!

21. Malam ini saya akan
cuba kemaskini analisis peperiksaan stdnt2 sy..

22. Esok pula saya akan
print analisis peperiksaan tsbt..huhu

23. Saya betul-betul inginkan
kebahagiaan d dunia n d akhirat..amin

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
comel jgk ak neh...haha(sila jgn termuntah) :p

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan
mn2 sj..asalkan ade yg sy cri..

26. Makanan Barat atau Jepun..
jepun..sushi..i likeeee...hehe..

27. Bilik yang terang atau gelap...
tgk mood la..if nk wat keje i'm prefer terang..

28. Makanan segera adalah
amt mbahayakan kesihatan..haha..

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
kepada milah (my ousmet) : "kite berserah la pd jodoh"

30. Siapa yang anda mahu Tag?
anyone..

Wednesday, June 24, 2009

Rejab


Sama samalah kita ingat mengingati amalan amalan mulia yang penuh berkat ini……….
BULAN REJAB

Let’s overview ada apa di sebalik bulan Rejab itu.
Diriwayatkan bahwa Rasulullah saw telah bersabda, "Ketahuilah bahwa bln Rejab itu adalah bulan ALLAH swt, maka:”

1. Barang siapa yang berpuasa 1 hari dalam bulan ini dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH swt

2. Dan barang siapa berpuasa pada tanggal 27 Rejab/Isra Mi'raj akan mendapat pahala seperti 5 tahun berpuasa

3. Barang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH swt

4. Barang siapa yang berpuasa 3 hari yaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab maka ALLAH swt akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat

5. Barang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini, insyaallah permintaannya akan dimakbulkan Allah swt..InsyaAllah

6. Barang siapa berpuasa 7 hari dalam bulan ini, maka ditutupkan 7 pintu neraka Jahanam dan barang siapa berpuasa delapan hari maka akan dibukakan 8 pintu syurga

7. Barang siapa berpuasa 15 hari dalam bulan ini, maka ALLAH swt akan mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barang siapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH swt akan menambahkan pahalanya."

Sabda Rasulullah saw lagi :"Pada malam Mi'raj, saya melihat sebuah sungai yang airnya lebih manis dari madu, lebih sejuk dari air batu dan lebih harum dari minyak wangi, lalu saya bertanya pada Jibril as "Wahai Jibril untuk siapakah sungai ini?"

Maka berkata Jibrilb as "Ya Muhammad sungai ini adalah untuk orang yang membaca selawat untuk engkau dibulan Rejab i ni."

Dalam sebuah riwayat Tsauban bercerita :"Ketika kami berjalan bersama-sama Rasulullah saw ke sebuah kubur, lalu Rasulullah saw berhenti dan beliau menangis dengan amat sedih, kemudian beliau berdoa kepada ALLAH swt. Lalu saya bertanya kepada beliau "Ya Rasulullah, mengapakah engkau menangis?" Lalu beliau bersabda "Wahai Tsauban, mereka itu sedang diseksa dalam kuburnya dan saya berdoa kepada ALLAH swt, lalu ALLAH swt meringankan atas mereka."

Sabda beliau lagi "Wahai Tsauban, kalaulah sekiranya mereka ini mahu berpuasa satu hari dan beribadah satu malam saja di bulan Rejab nescaya mereka tidak akan disiksa di dalam kubur." Tsauban bertanya "Ya Rasulullah, apakah hanya berpuasa satu hari dan beribadah satu malam dalam bulan Rejab sudah dapat mengelakkan dari seksa kubur?"

Sabda beliau "Wahai Tsauban, demi ALLAH Zat yang telah mengutus saya sebagai nabi, tiada seorang muslim lelaki dan perempuan yang berpuasa satu hari dan mengerjakan solat malam sekali dalam bulan Rejab dengan niat karena ALLAH swt, kecuali ALLAH swt mencatatkan baginya seperti berpuasa satu tahun dan mengerjakan solat malam satu tahun."


p:s Rebutlah 5 perkara sblm dtg 5 perkara

Tuesday, June 23, 2009

serabut!!

Lenka - Trouble Is A Friend


Trouble will find you no mater where you go, oh oh.
No Matter if you're fast no matter if you're slow, oh oh.
The eye of the storm and the cry in the morn, oh oh.
Your fine for a while but then start to loose control.

Chorus 1:
He's there in the dark,
he's there in my heart,
he waits in the winds
he's gotta play a part.
Trouble is a friend,
yeah trouble is a friend of mine. oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh.
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh.
He sees what I see and he knows what I know, oh oh.
So don't forget as you ease on down the road.
[ Trouble Is A Friend lyric found on www.lirik.tv ]

Chorus 1

Chorus 2:
So don't be alarmed if he takes you by the arm.
I won't let him win, but im a sucker for his charm.
Trouble is a friend,
yeah trouble is a friend of mine. Oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel.
And how I try to make him leave; I try.
Oh Oh I try!

Chorus 1

Chorus 2

Oh, Oh...

Saturday, June 20, 2009

Happy father's day


salam,
happy father's day to all fathers in this world n of course, especially for my beloved ayah.En. Ismail bin Hj Awg Hamat.selamat hari bapa..i love u so much..i'm so lucky to have u as my father in dis world..your place can't be replace by anyone..thank you for everythings ayah..sy sayang ayah saya sangat2..!!

~me and my father..(ada iras x??)..hehe..ank ayh ni~



Dear Daddy

I sat in my room looking back
laughing and crying at those old photographs
from the times and days we spent together
How I'll be your little girl forever.

Those time you bounce me on your knee
Or when I'd ask for you to read this story to me?
Teaching me and helping me
To become the person i should be.

You make me smile and you make me laugh
You've been there for me through now and the past.
You have helped me with homework
And you told me to cut it out when i was being a jerk.

And our daily fights
And a kiss good night
Our giant hugs
Showing each other our love

I would be so lost without you
I'd be confuse and not know what to do
I wouldn't have learn the things that i have
But, since i have you that makes me so glad

Daddy, i love you and I'll be your little girl forever
Don't think I'll stop because i wont ever!!
For your my daddy
And I'm your little girl.

Friday, June 19, 2009

Cuti sekolah Part II

salam..
nk continue lg la krgn mlm td..hehe..mlm ni nk storry mory ag psl aktiviti cuti sekolah sy arituh..yer la kan..cuti sekolah ni amt sinonim jgk bg cikgu2...hehe..actually sy nk cte psl aktiviti cuti kat kg hlmn tercinta..kat kg byk sgt sy terima jemputan kahwin dr kwn2+sepupu2+saudara mara terdekat..antaranya..kwn ms kat matrix KKCS dlu..kwn dpli..sepupu sendiri..kwn sekolah..woops..wat kejutan btol bdk sorg neh..kawen snyap2..huhu..ktanye mjlis bln8 nnt..so kwn2 yg ex-kamilian n ex 5ne kte sma2 la tnggu kad jmputan dr tn empunya dri nnt..huhu..
ok pd mnggu ptama cuti sekolah @ dgn kata len..ari ptama sy mjejakkan kaki ke klate sy ade 1 mjlis yg nk kna g..kire mcm ade kaitan jgk la nga sy.sedara jauh2..imagine la..pas kakak sy amek sy kat epot PC..blk umah tkr bju n trus pegi knduri kahwin..time tu jam kul6 ptg..smpi2 je pngantin dh abes dh beraksi..so g borak2 je la sy nga pngantin..smpat gak mkn2..(sib bek ade lg gulai2 ituh..waduhhh..sgt sukee..hehe)..congratz to ayu n md.noor..semoga kekal bahagia ke akhir hayat..

ok..mlmnye plk sy g mah sepupu..dia khatam quran mlm tuh n mjlisnye keeskkan arinye..waduhh..pnat x ilang ag..hehe..tp best jgk tlg2 org wat keje kawen ni..amek tips cket2..haha..ntah ble sy nyer turn pon sy xtau..huhu..mjlis keeskkannye sy g awl la jgk..acara bersanding pon xmula lg time tuh..smpat la jgk sy jd tukang sambut hantaran dr pihak llki..hehe..kjp je sy duk kat mjlis sepupu sy cuz kna kidnap kat seseorg g mjlis knduri kawen kwn dia kat KB plop..waduhh..pnat bah itu..tp xpe demi kamu..haha.. :p



~kenduri sepupu~

fuhhhhhh..rehat pjg jgk utk mnggu tuh..then utk mjlis seterusnye ayh ajk sy g pahang..ye la..mjlis utk pihak lelaki kat phg..suami sepupu sy tuh org phg..jauh jgk..kat jerantut..waduuhh..xpe la klu ayh n mak sy nk g..sy snggup jd driver..bleh smbil jln2..tp yg prob nye ari yg nk pegi phg(6/6/09) tuh adlh ari yg sma nga mjlis kawen my best flight-mate..hehe..nur fazlina..na ni dh jd cam kwn bek sy dh kat sbh ni..yerla ms awl2 posting dlu tkapai sma2 la kmi kat sbh ni..alhamdulilah dia dpt sek kat KK..area bdr..sy plk 2 jam dr KK..jd slalu jgk mntk tlg dr dia klu ade pe2..hehe..kdg2..meround sbh pun sma2..tinggal keta pon kat umah dia klu time blk kg..n yg plg penting..kmi slalu blk sma2..klu book tket fly8 mst sma2..hehe..ok let me introduce her..cantik n sweet orgnye..(tp dh jd hak org dh..x d benarkan mengurat..hehe..)ni dia..

~yg belah kiri ni la na..yg knn ni tn pnye blog..wajib ade gmbr dia..hhehe~

okeh..d sbbkan rapat jgk nga dia..sy mst pegi mjlis dia..lgpun hadiah dh siap bli dh..huhu..lgpon ayh sy nk gerak ke phg tu dlm jam2..so maybe smpat la g mjlis dia..awl lg sy g mjlis dia..dlm jam12..btul2 gulai bru msak time tuh..hehe..mjlis dia kat p.mas..jln pun jam teruk time tuh..tp ku pergi jua..kih3..ms smpi tuh na x siap pon lg..hehe..x make up pn lg..bju pngantin pon bru siap iron..katanya pengantin llki dtg kul 2.30.. so xsempat r tgk persandingan ituh..ape pun dpt dtg pon ok dh kta na..heehe..so then sy copy gak gmbr2 ms mjlis na aritu..copy nga tn empunya diri sbb sy mmg xdpt amek gmbr pon..dh otw ke phg time tuh..huhu..nyway..sgt cantik..i like..congratz na..semoga kekal ke akhir hyt..cpt2 dpt bby gak...cik abe pon tkr tmpt kije kat KK dh..hehe..love u babe.. :)
~majlis kawen na~

akhirnye mjlis d phg plop..sy bertolak dlm jam 3 lbeh dr rmh ke jerantut tuh..fuhh..punyelah lama..dh la sy je yg drive pegi n blk..6jam + 6 jam..pnat jgk..xpe la sekali sekala berkorban tuk ayh..hehe..ms kat bkt 7 tuh sempat gak tgk lori yg accident..mcm teruk jgk..huh..berdebar ati hamba melihatnye..k la.. last skali sy upload gmbr ms mjlis hantar menantu kat phg tuh..ni dia....
~majlis di pahang~

ok akhir kata sy nk ucpkan..( chewah..cam ucpn time perhimpunan jer..kih3)...k la..sy nk ucapkan selamat pengantin baru tuk sume kwn yg kawen cuti sekolah aritu..semoga kekal ke akhir hyt..pd yg sy xdpt dtg tu sy mtk mhp byk2..bkn xnk p..tp kdg2 faktor jrk gak..hehe..pe pn sy akn doakan tuk korg sume dr jauh..terutama to ami..sowie..xdpt p..hehe..c u next time..chiow!

Thursday, June 18, 2009

Cuti sekolah

salam,
fuhhh..lama tul amek feel nk menulis blk..dh lma x update blog ni..arini rajin plop rs nk update..keje byk ag x siap sebenarnye.tp ntahla ble duk dpn laptop ni tgn ni xduk diam nk edit itu..edit ini..last2 jd gni..huhu..so skan kenala update story morry gak..hehe..x g2 kwn2?
actually nk story psl pe yer...hehe..d sbbkan bru abes bercuti sekolah, so amatlah elok sy story psl aktiviti cuti sekolah..hahaha..cam nk kna wat karangan lak..(*_*)
emmm..cuti sekolah aritu sy trn KL..g jmpa my kak ngah yg duk kat Puchong..stay sna dkat 3 ari la jgk..sempat gok kuar nga mek yana..hhehe..wat onar kat pavilion+bukit bintang..pssssstttt..kami memula nk soping bju rya kat masjid india benarnye..tp terpesong ke arah BB g wat facial..kahkah..abes duit hamba..tergoda nga yana la ni..adeh!!g pavilion cuz mek yana tuh nk bli jam..so pusing2 c2..msuk jgk kdai si paris hilton tuh..then nmpk la beg kegemaran sy..adeh..thn napas sekejap..sy mengkontrol nafsu agr x tergoda mmbeli beg ituh..adeh..alhamdulilah..terselamat jgk..klu x melayang vit ak..huhu..tnggu la gji next2 month..sy akn cbe dptkan ia..xpon klu ade sesp sudi nk bg..hehe..angkat tgn sp nk bg?? :p
then after jejln area pavilion n bb..kmi meneruskan pjlnn ke masjid india..mncri kain2 utk d buat bju rya..haha..akhirnye kami berdua decide mmbeli kebaya utk rya thn ni..si yana amek kaler peach n sy kaler itam..knp itam??ntah..sy nmpk itam je lwa time tuh..hehe..fuhhh..lteh jgk jln2 nga bdk yana neh..mmg kami sekepala since form5 ag..dia ex-deskmate,ex-classmate n sekampung la jgk..jiwa pon kdg2 ade psamaan..keje pon dlm jbtn sma..cuma sy sbg pendidik..dia plop auditor kat KPM..huhu..sma kan??hehe..
k abes dh aktiviti jejln nga mek yana..skan tibela plk aktiviti jejln nga my kak ngah..huhu..x g memane pon..mlm keeskkan arinye kmi g ioimall..jln2 pusing2 usha2 kat c2 jer..huhu..then g nengok pat kije lma sy..tgk dr jauh je..lgpon mls nk msuk..hehe.. ;)
esknye sy n k.ngah sy g lak sunway piramid..memula bcdg nk mandi..ntah np ms bsiap nk g sna dr mah dia ase mls plop nk g mandi manda..mls bw bju spare..so kami tkr agenda nk tgk wayang..hehe..so bjln la kmi 2 beradik neh..adeh smpi je kat tmpt nk bli tiket tgk wyg..tkezut sy melihat Q yg pjg..adeh..xlrt nk wat Q gak ni..mcm kena kensel je agenda nih dlm ati sy berkata..haha..k.ngah sy pon pk gtu jgk..so dia pon tarik tgn sy kuar dr c2..kmi jln2 lg..tkr plan nk g men bowling..smpi sna nmpk cam rmai org..ade tournament plop..tournament ape ntah..so..x jd gak..jln2 lg kami...fuhhh..last2 kepenatan duduk sj tgk org men ice skating..ralik jgk sy menengoknya..mcm nk try..tp xde brannn..so xmau la..bek tgk je org men..mcm2 ragam sy tgk..hehe..lawak pon ade..duk tahan gelak je sy ats tuh..kuikui.. :p
puas nengok org men ice skating kami pon pegi isi perut yg kosong ni..huhu..lapar btol time tuh..mkn la kmi..hehe..last aktiviti kami g tgk sale kat padini..ade sale gle2 murh..hahaha..bli jgk selai bju..adeh..nafsu soping xkuat sgt time tuh..sib bek..huhu..
last blk umah la kmi nga letihnye..
to my kak ngah...i juz want u to b strong..don't look back..cuz i know u can forget him!!chayok2..kat luar sna ade sorg llki yg lbeh bek dr dia tuk kamu..
i love u sis..
ingt ALLAH..ingt family kte..we always love u..

Friday, May 15, 2009

Happy teacher's day

salam,
selamat hari guru tuk sume cikgu2 seluruh Malaysia....n tuk bekas2 cikgu yg pnah mngajar ku since zmn kecik2 di tadika until university n 4 ever n ever..u are my great teachers that i ever had..thanx teachers..n jgk tuk sume kwn2 ku yg sdg memegang jwtn sbg cikgu..(*_*)
"GURU PEMBINA NEGARA BANGSA"

Tuesday, May 12, 2009

photoscape edited!!

::adik2 ku syg::

::my frenz::

Sunday, May 10, 2009

Butterfly fly away.. :)

love this song...td sdg mendownload lgu ttbe tjatuh ati nga lagu nih..ala2 lagu jason mraz gtu..relax je music dia..tp xleh nk upload jd music background kat blog sy ni..adeh..xjmpa plop..tp ok lah sy upload lirik dia je..hehe..

Saturday, May 9, 2009

happy mothers day!!



hye every body..
happy mothers day to all of you..esp to mum..n future mum..
emmmm...and of course to my beloved mother, Puan Maznun Yusof..happy mothers day mum..i love you so much..you are my special gift from god ..really love u deep in my heart n soul..
i love you..





She used to be my only enemy and never let me be free
Catching me in places that I knew I should'nt be
Every other day I crossed the line I didn't mean to be so bad
I never thought you would become the friend I never had
Back then I didn't know why
Why you were misunderstood
So now I see through your eyes
All that you did was love
Mama I love you.Mama I care
Mama I love you . Mama my friend. You're my friend
I didn't want to hear it then but I'm not ashamed to say it now
Every little thing you said and did was right for me
I had a lot of to think about,about the way I usedto be
Never had a sense of my responsibility
Back then I didn't know why
Why you were misunderstood
So now I see through your eyes, all that you did was love
Mama, I love you. Mama, I care
Mama, I love you. Mama ,my friend. You're my friend
But now I'm sure I know why,
Why you were misunderstood
So now I see through your eyes
All I can give you is love is love
Mama I love you. Mama, I care
Mama, I love you. Mama, my friend,You're my friend
Mama, I love you, Mama ,I care
Mama, I love you, Mama, my friend, You're my friend

Tuesday, May 5, 2009

zoom sabah...

haip...lma xnmpk..mn tercampak??hehe..
lma x update kan...bz cket sy..tp xde la bz ngat..still sempat mengendap blog org len..juz xbpeluang nk update blog sendiri..actually nk cite psl ape ek??emmm..xde story menarik..tp meh la sy cite psl tmpt2 sy pegi ms ct ari buruh arituh..huhu..x g jauh mn pon actually..mls nk g jauh2..kali ni sy g zoom sbh kat Kudat jer..1 jam je pjlnn dr tmpt sy ngajar...huhu..sy g simpang mengayau kali ni..@ dlm bhs omputis the tip of borneo...hehe..simpang mengayau ni merupakan tanduk sabah n merupakan psimpangan antara laut sulu n laut china selatan..sgt lah ctk tmpt ni..terasa spt oversea..huhu..actually ini merupakan kali kedua sy ke sini..kali pertama sy pegi adlh pd jan 2008..iaitu ms awl2 posting..ade kakak2 senior bw g sna..time tuh jln sgtlah teruk..mmg syg la klu bw keta ctk2 g sna..tp xnyesal ble smpi sna cuz pmdgn dia amtlah indah ya tuan puan...hehe..
skan ni jln dia ok cket nk smpi sna..sume berturap la..klu bwa keta ctk2 pon gerenti xnyesal..ok lah..tnpa bckp byk sy akn mnghidangkan anda2 sume dgn pmndgn2 kat the tip of borneo ni...jeng..jeng..jeng...bersedia...hehe..


::ok..peta ini menunjukkan kedudukan sy..itulah tanduknya::


::inilah dia si tanduk sabah::~subhanallah~


::laut yg biru.::


::cantik kan???:::

Thursday, April 9, 2009

mengedit...+ ketenangan...

salam...

hi kwn2..emm..bz btul dri ini dlm bberapa minggu...huhu..sib bek sok cuti sempena 'good friday'..so ade la cket ruang utk wat ssuatu..actually..sgt penat arini..plus arini sy dh wat ssutu yg lawak kat sek..haha..gelak dlu..xde la lawak sgt..tp ntah la np sy cam blur arini...byk sgt duk pk tu yg jd g2..nk d ceritakan..td tepat jam 4.30 sy ade kelas..kelas tu sepatutnye dr jam 4.30-5.40(sesi petang tamat jam 5.40 ptg)....so sy msuk la ngaja time tu..syoknye sy mengajar..bdk2 kls tu pon ok arini..ntah np sy pon xtau..cam pelik..sblm ni perangai bkn men degil..tp ms sblm sy msuk kls dorg tu sy ade 1 kls...time tgh ngajar kls tu..dorg siap2 lambai ag kat sy dlm kls..cheh..mcm nmpk artis jer..kwang3..mcm dorg x sbr je nk tunggu sy msuk mengamuk dlm kls tuh...huhu..so..sy ngajar nga syoknye dlm kls tu..pastu siap bg latihan suh dorg wat trus..rajin plop dorg arini..dorg bt tnpa byk soal..slalunye suka ckp.."cigu...byknye latihan..."tp arini ayat itu tidak kedengaran...haha..sukenye sy..ade perubahan pd kls ni...so time dorg wat latihan tu sy amek peluang menanda jwpn test kls 1 lg..tgh syok menanda xperasan pon jam kul brp...ttbe sy nmpk ade pelajar dr kls len kluar nga beg masing2...nk blk dh..so dlm kpala sy time tuh,ms blik dh smpi...huhu..excited jgk sy..hehe..then sy suh sume stdnt sy kms brg2 dorg n after dat ketua kelas pon bg command "thank you teacher"..yes...sy bls.."you're welcome"..then trus meluru kluar..smpi je nk dkt nga tangga nk trn dr bgnn kls tsebut nmpk seorg cikgu tgh wat sekatan pd pljr..sy pon pelik np ek???pastu sy tgk jam sy blk...ya Allah...bru jam 5.25 rupanye...awl sy lps dorg...malunye...adeh..cikgu tu pon tgk semacam je kat sy neh..hehe..malunye...inilah akibatnye klu terlalu excited nk blk n excited ble pljr wat prangai bek arini...hehe..so pd sume2 stdnt wat la prangai yg elok2..bru cikgu lps blk awl..ahaks...xde maknanya..mn bleh..nt xpsl2 msuk bilik pengetua cikgu ni sorg...huhu...

g2 la alkisahnye....so moral of the story:mst tgk jam sblm nk kluar klas...hahaha..jgn pcaya pd pljr yg lalu lalang...

ok...abes dh story tu...

td sy ade edit gmbr lam http://lunapic.com/ ....besh edit nga menda ni..nt sy upload...tp xleh upload lak...huhu...sy upload yg ini je la...

pastu td gak sy try surf youtube nk dgr lagu2 best..ttbe tgerak ati nk dgr lagu nasyid arini..n sy jatuh ati nga alunan asma ul-husna ni..b4 dis sy ade dgr kat astro oasis..skan sy nk download vids ni...sgt best n menenangkan..anda cubelah dgr...

video

Sunday, March 29, 2009

jalan2 lagi..

salam..
hi kwn2..sy jln2 lg weekend ni..mmg xde keje len kan sy..huhu..kwn2 sy kta bgs kte jln time single2 begini..so ble dh kawen sok2 bleh concentrate kat rmhtangga..chewah..sounds good right??ahaks..
actually sy pegi labuan kali ni..dr thn lps lg nk pegi..tp xjgk smpi2..ntah np,,ble nk pegi je mst tercancel..huhu..tp kali ni i've make my dream comes true..hehe..yihaaa..sy smpi labuan dh..ish3..ape la excited sgt sy kan..huhu..setakat labuan jer..but honestly..i love dis place..fall in love with dis place..1st because bersih je town dia..hehe..pastu byk ngat keta2 import yg sememangnya idaman sy jgk lalu lalang kat c2..then..biasa la..keta import kat c2 murh2 jer..tp klu bwa kluar dr labuan tuh hrga sma je..hehe
kali ni sy merendet bsama housemate sy..cik mila..cik nadia...cik iefa..n kwn nadia..n kwn kpd kwn nadia..sorg engineer petronas yg keje kat c2..kwn kpd kwn nadia ini mmbawa kami pusing2 bdr labuan tuh..n then d sbbkan xnk mnyusahkan dia sgt..so kami menyewa keta sndiri..sewa pon okai la jgk..xmahal sgt..biase la kmi ni pompuan klu jln2..bkn nk tgk2 sj..shopping pon sakan la gak..kwang3..kami bmlm d sna...sewa hotel kat victoria hotel..hrga pon ok la jgk..cuz share rmai2..so save la..hehe...
then byk la gak tmpt2 menarik yg kami pegi..sush nk ckp..tp klu dtg cni xrugi nyer..puas ati la..bleh bli coklat byk2 kat cni..(gemuk la sy pazni)..hehe..but no prob..sy nk cdgkan kwn2 dtg la cni..sp yg dh dtg,,dtg la lg..hihi..promote zoom malaysia.. :P
okai la tu sj sy nk crite..actually sy sgt kepenatan..sy drive 5 hour non stop utk 2 ari ni..dlm sejarah bg sy yg berlesen P lg ni..dh la bwa keta manual..haha..
letih...
k c u again..chiow..
salam..

~bleh wat wallpaper kat laptop korang neh..ki3~

~sy n housemate sy yg cun~

Wednesday, March 18, 2009

cuti sekolah!!

salam...
tajuknye mengenai cuti sekolah..tp ak bkn bcuti mn2 pon..huhu..blk kg pon x..juz last monday..me n my frenz, Lyd go 2 KK..pegi KK pon cuz ade urusan khas..but besh jgk kuar..cuz dh lma diri ini x kuar...hehe..

so meh kte enjoy pe yg ak wat kat sna::->
~klu ade sp2 yg rs nk cuti2 malaysia kat sbh..dtg la ke KK n try mkn d cni..3 layer tea kat cni sgt sodap..emmmm..yummy yummy yummmy..~


~wif cik lydia..kami tgk live band time ni..really enjoy dis time n tsgt knyang time ni..huhu~



~ni wif cik rinawati.dia join kami sekejap cuz dia ada urusan len.bakal bkahwin bln6 ni..huhu..sorg lg kwn yg posting sma2 nga ak akn kawen..congrats dear n then my picture..snap gmbr ni time borim mnunggu mknn..hehe~


~ni gmbr mknn yg ku mkn kat RCH..btol ke..hehe..nasi ayam kari..lapar btul time nih cuz x breakfast pg tuh..hehe~




so..dats all aktiviti yg diriku lakukan utk ct bln3 nih..adeh..nk bjln jauh2 pon xckup budget..hehe..maybe next time g jauh kit..maybe ke tawau..tungguuuuuu.